Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέα υψηλά Nasdaq και S&P 500 – Πτώση για τον Dow

Wall Street: Σε νέα υψηλά Nasdaq και S&P 500 – Πτώση για τον Dow

Οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 στη Wall Street κυμαίνονται κοντά στα ιστορικά υψηλά, στα οποία έκλεισαν χθες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κατάθεση του Jerome Powell στο Κογκρέσο για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,4% στις 39.187,4 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,22% και κινείται στις 5.585,3 μονάδες, ενώ ο τεχνοβαρής Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,53% στις 18.476,86 μονάδες

Μάλιστα, η Nvidia Corp. ηγείται του ράλι των εταιρειών κατασκευής τσιπ, ενώ η Intel Corp. σημειώνει άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τ

Ο Powell αναμένεται να αντιμετωπίσει πιέσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές που γίνονται όλο και πιο ανυπόμονοι για τη μείωση των επιτοκίων της Fed και άλλους που δεν είναι ικανοποιημένοι με το τελευταίο σχέδιό της να ενισχύσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τους δανειστές της Wall Street. Ο πρόεδρος της Fed μιλάει σήμερα στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσία του σε ένα πάνελ της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα βασικά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούνιο, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού. Η Fed έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει, προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Το εργαλείο Fedwatch της CME έδειξε ότι οι traders τιμολογούν μια πιθανότητα άνω του 70% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, από 59% την περασμένη εβδομάδα. 

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθεί επίσης στην έναρξη εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, η οποία θα ξεκινήσει με τα αποτελέσματα πολλών μεγάλων τραπεζών στο τέλος της εβδομάδας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News