Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διστακτική άνοδος κόντρα στις ευρωαγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διστακτική άνοδος κόντρα στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.453,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15% με την αξία των συναλλαγών στα 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό μάλιστα 0,06%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,14% στις 1.280,65 μονάδες με τις Alpha και Eurobank να υποχωρούν κατά 0,97% και 0,75%, ενώ κέρδη 0,9% καταγράφει η Πειραιώς και η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 0,22%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, των ΕΛΠΕ και της Aegean. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν, της Lamda και της Motor Oil.

Την ίδια ώρα, κυρίως πτωτικά κινούνται σήμερα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τους κινδύνους από το κυβερνητικό αδιέξοδο στη Γαλλία. H προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ αργότερα σήμερα ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, κατά περίπου 0,5% εν μέσω ενός κατακερματισμένου κοινοβουλίου με αδιέξοδο και μιας πιθανής παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία.

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας, αλλά δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού ή τεχνοκρατική κυβέρνηση είναι πιθανή, καθιστώντας δυσκολότερη την ψήφιση νόμων και μεταρρυθμίσεων.

Στην εγχώρια αγορά του ΧΑ αναµένεται να συνεχιστεί η συσχέτιση µε την υπόλοιπη Ευρώπη, µε το βλέµµα να στρέφεται και στα εγχώρια εταιρικά αποτελέσµατα α΄ εξαµήνου που ξεκινούν προς το τέλος Ιουλίου µε τη Metlen. Για τον Γενικό Δείκτη το εύρος που ορίζουν η πρώτη σηµαντική στήριξη και η πρώτη κρίσιµη αντίσταση εκτιµάται µεταξύ των 1.400 και 1.480 µονάδων, σύµφωνα µε την Depolas Investment Services, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτωτικό άνοιγμα – Βουτιά για την BP

Wall Street: Με νέα ρεκόρ έκλεισαν οι S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή του πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News