Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με νέα ρεκόρ έκλεισαν οι S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή του πληθωρισμού

Wall Street: Με νέα ρεκόρ έκλεισαν οι S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή του πληθωρισμού

O S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία του ράλι των μετοχών. Στο ραντάρ των επενδυτών είναι επίσης τα τριμηνιαία κέρδη των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων και εταιρειών καταναλωτικών αγαθών. 

Ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,1% στις 5.572,85 μονάδες, σημειώνοντας το 35ο διαδοχικό ρεκόρ του για φέτος, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 18.403,74 μονάδες με άνοδο 0,28%. Ο Dow Jones ωστόσο έκλεισε με οριακή πτώση των 31 μονάδων ή 0,08% στις 39.344,79 μονάδες. Η Intel και η Boeing ενισχύθηκαν 6% και 3% αντίστοιχα. 

Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση έχουν δημιουργήσει προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου, που δημοσιοποιείται την Πέμπτη, θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτές τις ελπίδες εάν τα νούμερα δειξουν ελαφρά βελτίωση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή. 

«Θεωρούμε ότι το δομικό περιβάλλον παραμένει υποστηρικτικό για τις μετοχές, καθοδηγούμενο από τη σταθερή ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη, την προσδοκία των επιτοκιακών μειώσεων και τις αυξανόμενες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της UBS Βίνσεντ Χέινι. 

Oι PepsiCo και Delta Air Lines αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη. Θα ακολουθήσουν την Παρασκευή οι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες Citigroup και JPMorgan Chase. 

Ο John Stoltzfus της Oppenheimer Asset Management θεωρεί ότι η ισχυρή κερδοφορία και η ανθεκτική αμερικανική οικονομία θα στηρίξουν τις υψηλότερες αποτιμήσεις. Ο ίδιος αναθεώρησε ανοδικά το στόχο του για τον S&P 500 στις 5.900 μονάδες έως τα τέλη του έτους. Ο Scott Rubner της Goldman Sachs έχει θέσει υψηλά τον πήχη για τα εταιρικά αποτελέσματα. 

«Καθώς ξεκινά η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για κάποια νευρικότητα, όμως η αγορά θα επιστρέψει σε άνοδο όταν οι επιχειρήσεις επαναλάβουν τις επαναγορές ιδίων μετοχών», αναφέρει ο Μαρκ Χάκετ της Nationwide. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News