Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές μεταβολές στους ρυθμούς της Γαλλίας

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές μεταβολές στους ρυθμούς της Γαλλίας

Με πτώση έκλεισαν οι γαλλικές μετοχές σήμερα Δευτέρα, ολοκληρώνοντας μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν συγκρατημένα στην απρόσμενη νίκη της Αριστερής συμμαχίας στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. 

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 0,6% αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη του 0,3%, ενώ το ευρώ παρέμεινε στάσιμο έναντι του δολαρίου. Η μετοχή της BNP Paribas, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, απώλεσε 1,7%, ενώ της SocGen κατέγραψε απώλειες 1,2%. 

Σε μια απρόσμενη ανατροπή, η αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις που έδιναν την πρωτιά στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν το οποίο κυριάρχησε στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα, η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη Ensemble, μετρίασε το απογοητευτικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Λεπέν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε στάσιμος στο κλείσιμο στις 516,43 μονάδες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις άσκησε ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου με απώλειες 1,1%. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή πτώση 0,1%, ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη παρέμεινε στάσιμος. O FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,17%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 έκλεισε οριακά αρνητικά. 

 

 

moneyreview.gr

 

 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News