Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 19:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Αποκλιμάκωση αποδόσεων με το βλέμμα στη Γαλλία

Ομόλογα: Αποκλιμάκωση αποδόσεων με το βλέμμα στη Γαλλία

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι αποδόσεις των γαλλικών κρατικών ομολόγων, με το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία να οδηγεί σε ένα διηρημένο κοινοβούλιο καθώς η Αριστερή συμμαχία που έχει την πρωτιά δεν έβγαλε αυτοδυναμία. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό απομακρύνει τις ανησυχίες για ανάληψη της εξουσίας από την ακροδεξιά. 

Το spread των γαλλικών 10ετών έναντι των γερμανικών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο μηνός προτού αντιστρέψει μέρος της αρχικής πτώσης. Στα τέλη Ιουνίου, το spread άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο απο την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη το 2012, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για πιθανή αύξηση των κρατικών δαπανών σε περίπτωση νίκης της Λεπέν. 

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου, στο 3,16% για να κλείσει ελαφρως υψηλότερα στο 3,17%. 

Στη γερμανική 10ετία η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,51%. Αναλυτής της SEB αναφέρει ότι οι αποδόσεις έχουν αποκλιμακωθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις χάρη στα εξασθενημένα οικονομικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε πέντε μονάδες βάσης, στο 3,89% με το spread έναντι των γερμανικών στις 137 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο μηνός. Στην ελληνική 10ετία, το κόστος δανεισμού περιορίστηκε στο 3,54%, ενώ στην πενταετία στο 3,08%.

Οι αγορές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται την Πέμπτη. 

   

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News