Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 21:00
ΑΓΟΡΕΣ

Γουίλσον (Morgan Stanley): Πιθανή μία διόρθωση 10% στις μετοχές

Γουίλσον (Morgan Stanley): Πιθανή μία διόρθωση 10% στις μετοχές

Oι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για διόρθωση της αγοράς μετοχών, καθώς επικρατεί πολύ μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τα εταιρικά κέρδη και την πολιτική της Fed, όπως ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley Μάικ Γουίλσον. 

«Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα διόρθωσης 10% από τώρα έως και τις εκλογές. Το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα νευρικό», ανέφερε ο Γουίλσον. 

Ο αναλυτής της Morgan Stanley σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις χάνουν αγοραστική δύναμη και χρειάζονται να μειωθούν τα επιτόκια. 

Ο S&P 500 άνοιξε την εβδομάδα σε ιστορικά υψηλά και θα αγγίξει το 35ο ρεκόρ του για φέτος εάν καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη του έως το κλείσιμο. Οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από την Fed φέτος και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχουν ωθήσει το δείκτη S&P 500 σε άνοδο 17% φέτος μετά τα κέρδη 24% του 2023. 

Ωστόσο, αυξανόμενος αριθμός αναλυτών στη Wall Street εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί όσο προχωρά το τρίτο τρίμηνο, που γενικώς είναι μία ταραγμένη εποχικά περίοδο, εν μέσω ενδείξεων ότι το ράλι έχει φθάσει σε υπερβολικό επίπεδο. 

Ο Σκοτ Ράμπνερ της Goldman Sachs προβλέπει μία επώδυνη περίοδο δύο εβδομάδων που αρχίζει τον Αύγουστο εάν τα εταιρικά κέρδη απογοητεύσουν. Ο Άντριου Τάιλερ της JPMorgan Chase & Co. εμφανίζεται πιο αισιόδοξος και δεν πτοείται από τα πρόσφατα εξασθενημένα στατιστικά στοιχεία. Από την άλλη, ο Σκοτ Τσρόνερτ της Citigroup κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή υπαναχώρηση. 

«Η πιθανότητα για άνοδο από τώρα έως το τέλος του έτους είναι πολύ χαμηλή, πολύ χαμηλότερα του φυσιολογικού», αναφέρει ο Γουίλσον της Morgan Stanley, θεωρώντας ότι οι πιθανότητες οι τιμές μετοχών να κλείσουν το έτος σε επίπεδα υψηλότερα απ΄ό,τι είναι σήμερα στο 20% έως 25%. 

Ωστόσο, ο Γουίλσον βλέπει την οπισθοχώρηση ως ευκαιρίες για τους επενδυτές να αγοράσουν φθηνά. Προς το παρόν, ο καλύτερος τρόπος για να παίξει κάποιος στην αγορά μετοχών είναι μέσω μεμονωμένων μετοχών παρά μέσω δεικτών, προσέθεσε. 

Ο Γουίλσον και η ομάδα του συστήνουν υψηλής ποιότητας ονόματα που παρουσιάσουν ανάπτυξη, όπως μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εταιρείες με ισχυρό ισολογισμό καθώς και ονόματα που μπορούν να προσφέρουν κέρδη. Η κεκτημένη ταχύτητα θα συνεχιστεί, όμως το πρόβλημα για τους επενδυτές έγκειται στη δυσκολία να βρουν μετοχές σε αυτές τις κατηγορίες που είναι φθηνές, τόνισε. «Εάν όμως κάνουν μία διόρθωση της τάξης του 10%, τότε θα γίνουν ξανά ενδιαφέρουσες», ανέφερε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News