Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ με το βλέμμα σε Fed και τράπεζες

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ με το βλέμμα σε Fed και τράπεζες

Οι δείκτες στη Wall Street ξεκίνησαν την εβδομάδα με νέα άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη των εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ και τυχόν ενδείξεις για τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Εάν ο S&P 500 κλείσει ανοδικά και σήμερα, θα καταγράψει το 35ο ρεκόρ του φέτος. Η αρχή των εταιρικών αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή με τις ανακοινώσεις από τις JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. και Wells Fargo & Co. Οι αναβαθμίσεις των αναλυτών στις εκτιμήσεις για τα κέρδη έχουν υπερτερήσει σε σχέση με τις υποβαθμίσεις, σύμφωνα με τη Citi. Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις για τα μελλοντικά κέρδη 12 μηνών βρίσκονται σε υψηλό όλων των εποχών, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,44% στις 39.550,5 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,22% στις 18.393,9 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,18% στις 5.577 μονάδες.

Η μετοχή της Paramount Global υποχωρεί λίγο πάνω από 1% μετά τη συμφωνία της Skydance Media να συγχωνευθεί με τον γίγαντα της ψυχαγωγίας, τερματίζοντας τις πολύμηνες εικασίες, ενώ η μετοχή της Boeing ενισχύεται κατά 1,6% μετά τη συμφωνία της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών να ομολογήσει την ενοχή της σε κατηγορία ποινικής συνωμοσίας για απάτη για την επίλυση της έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με 737 MAX.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει γενικά ισχυρό, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά την Παρασκευή και να κλείνουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες αύξησαν την αισιοδοξία ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell θα καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα, με το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του να αναμένεται να επικεντρωθεί στη νομισματική πολιτική.

Ο Powell είχε επισημάνει την περασμένη εβδομάδα ότι ενώ η Fed είχε σημειώσει κάποια πρόοδο προς την κατεύθυνση της μείωσης του πληθωρισμού, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν είχαν ακόμη αρκετή εμπιστοσύνη για να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News