Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 20:10
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αρνητικό γύρισμα παρά τη μεγάλη νίκη των Εργατικών

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αρνητικό γύρισμα παρά τη μεγάλη νίκη των Εργατικών

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, υπό το βάρος των απωλειών των τραπεζών και της ενέργειας καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί εν αναμονή του δεύτερου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης εκτινάχθηκε σε υψηλό άνω της μίας εβδομάδας. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης κατέγραψε κέρδη 1%. 

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν πτώση 0,9% ασκώντας πιέσεις στον STOXX 600, ενώ οι μετοχές ενέργειας υποχώρησαν 1%. 

Οι γαλλικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των δημοσιονομικών σε περίπτωση που το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο, υπάρχει και νευρικότητα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει ξεκάρθος νικητής στο δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Οι γαλλικές μετοχές υποχώρησαν κατά 0,3%, παρότι γνώρισαν το τελευταίο πενθήμερο τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις αρχές Μαίου. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 250 για τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκανε τη διαφορά με κέρδη 0,9% κλείνοντας σε υψηλό μηνός, αφότου το Εργατικό Κόμμα κατήγαγε σημαντική νίκη μετά από 14 χρόνια Συντηρητικών στην εξουσία. Ωστόσο, ο δείκτης FTSE 100 δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του κλείνοντας με πτώση 0,4%. 

Ο γερμανικός DAX πρόσθεσε 0,14%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,35% και ο ισπανικός IBEX 35 διολίσθησε κατά 0,39%. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News