Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και το πως θα επηρεάσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

O βιομηχανικός Dow σημειώνει απώλειες κάτω του 0,35% στις 39.171 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,07% στις 5.535 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq προσθέτει 0,35% στις 18.253 μονάδες.  

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, αν και ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή μείωση της ζήτησης εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 206.000 τον περασμένο μήνα, έναντι 218.000 τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 191.000. Η μέτρηση του Μαΐου αναθεωρήθηκε επίσης έντονα προς τα κάτω από την αρχική τιμή των 272.000, ενώ του Απριλίου μειώθηκε κατά 57.000 στις 108.000.

Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,1%, από 4,0% τον Μάιο, και η μηνιαία αύξηση του μέσου ωρομισθίου επιβραδύνθηκε ελαφρώς.
Τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση και τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, σε συνδυασμό με έναν πιο ήπιο μη μεταποιητικό δείκτη PMI, αύξησαν τις ελπίδες ότι η Fed θα έχει αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Οι αγορές μετοχών ήταν κλειστές για την αργία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας την Πέμπτη, αλλά οι δείκτες της Wall Street διαπραγματεύονται σε υψηλά ρεκόρ που είχαν σημειωθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται περίπου 1%, καθώς αρκετές κρατικές επιχειρήσεις στο οικονομικό κέντρο της Κίνας, τη Σαγκάη, αγόρασαν πρόσφατα το best-seller Model Y του κατασκευαστή EV ως υπηρεσιακά αυτοκίνητα, μετά από δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla επιλέχθηκαν για τη λίστα αγορών της κινεζικής τοπικής κυβέρνησης.

Η μετοχή της Macy’s σημειώνει άνοδο άνω του 7% μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management αύξησαν την προσφορά τους για την αγορά της αλυσίδας πολυκαταστημάτων έναντι περίπου 6,9 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Coinbase Global σημειώνει βουτιά κατά 6%, μετά τη διολίσθηση του Bitcoin στο χαμηλότερο σημείο του από τον Φεβρουάριο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News