Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 21:15
ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Συστήνει αγορά γαλλικών μετοχών – Το πολιτικό ρίσκο ατονεί

Morgan Stanley: Συστήνει αγορά γαλλικών μετοχών – Το πολιτικό ρίσκο ατονεί

Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν γαλλικές μετοχές πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, επειδή η αγορά είναι πιθανόν να ανακάμψει σε οιοδήποτε από τα δύο πιο πιθανά σενάρια, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley. 

To spread που ζήτησαν οι επενδυτές για να τοποθετήσουν σε γαλλικά κρατικά ομόλογα έναντι των γερμανικών περιορίστηκε από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, με τους στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley να καλούν τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε γαλλικό ενεργητικό. 

Οι κεντρώοι του Εμανουέλ Μακρόν και η Αριστερή συμμαχία προσπαθούν να ανακόψουν την άνοδο της Μαρί Λεπέν, αποσύροντας τους υποψηφίους τους από τη διεκδίκηση ψήφου σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τη διάσπαση των ψήφων των αντίπαλων κομμάτων προς την ακροδεξιά και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Κανένα κόμμα δεν πρόκειται να εξασφαλίσει τις 289 έδρες που απαιτούνται για μία πλειοψηφία, σύμφωνα με poll της Morgan Stanley σε επενδυτές. 

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley συστήνουν στους επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές, ιταλικές τράπεζες, τη γαλλική BNP Paribas, τη γαλλική εταιρεία οικοδομικών υλικών Saint-Gobain και την εταιρεία κοινής ωφελείας Veolia Environmental. 

O δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε σήμερα 0,8%, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τον STOXX 600. Από τότε που ο Μακρόν ανακοίνωσε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο δείκτης έχει υποχωρήσει περίπου 4%, ενώ από το γαλλικό χρηματιστήριο εξανεμίστηκαν περί τα 200 δισ.ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του. 

Η διαφορά απόδοσης των γαλλικών 10ετών κρατικών ομολόγων ενισχύθηκε στις 85 μονάδες βάσης πάνω από την αντίστοιχη των γερμανικών για να επιστρέψει ξανά κοντά στις 65 μονάδες βάσης και ενδεχομένως να υποχωρήσει περαιτέρω στις 60 μετά τις εκλογές της Κυριακής. Το ευρώ είναι πιθανόν να παρουσιάσει σύντομο ράλι της τάξης του 1%.  

Για ορισμένους ωστόσο επενδυτές, η αβεβαιότητα είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλουν να κάνουν κίνηση προτού βεβαιωθούν για το εκλογικό αποτέλεσμα και το αντίκτυπο που μπορεί να έχει. Εάν κερδίσει η Λεπέν, η οικονομική της ατζέντα ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύ πιο μετριοπαθής σε σχέση με αυτά που πρέσβευε μέχρι πρότινος, σημειώνει η Morgan Stanley. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News