Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης στη Βρετανία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης στη Βρετανία

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση εν μέσω αισιοδοξίας για μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ μετά τα εξασθενημένα στοιχεία. Θετικό το κλίμα και στο Λονδίνο εν όψει των αποτελεσμάτων των εκλογών της Βρετανίας, όπου αναμένεται ιστορική νίκη των Εργατικών. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,6% σε υψηλο εβδομάδας. 

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,8%, με τις αγορές να περιμένουν εάν τελικά οι Εργατικοί εξασφαλίσουν τα ποσοστά που δίδουν οι δημοσκοπήσεις. 

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,43% στις 18.453,24 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 7.695,78 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 11.066,30 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,77% στις 34.106,01 μονάδες.

«Η έκβαση των εκλογών, ενώ αναμένεται συντριπτική νίκη για τους Εργατικούς, δεν αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές, εκτός και εάν υπάρξει κάποιο μεγάλο ταρακούνημα στην πολιτική σκηνή ή κάποιο απρόσμενο αποτελέσματα, καθώς οι αγορές έχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος προεξοφλήσει τη νίκη», αναφέρει ο Μπας βαν Γκέφεν, στρατηγικός αναλυτής της Radobank. 

Oι γαλλικές μετοχές ενισχύθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη 0,8% εν μέσω των εντατικών προσπαθειών των αντίπαλων στην Λεπέν κομμάτων να εμποδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα της Εθνική Συσπείρωση. 

Δημοσκοπήσεις δίδουν το κόμμα της Λεπέν στο όριο στο να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρω των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. 

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται Societe Generale και BNP Paribas, ενισχύθηκαν στην είδηση αυτή, καταγράφοντας κέρδη 1,3% και ενισχύοντας και τους υπόλοιπους κλάδους. 

Την ίδια στιγμή, τα εξασθενημένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία επαναφέρουν τα σενάρια για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ, ενώ στην Ευρώπη οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν απρόσμενη πτώση το Μάιο. 

Ο όγκος των συναλλαγών ήταν πάντως περιορισμένος, καθώς η Wall Street παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. 

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News