Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 20:13
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Νευρικότητα εν μέσω εκλογών σε Βρετανία, Γαλλία – Μικρή άνοδος αποδόσεων

Ομόλογα: Νευρικότητα εν μέσω εκλογών σε Βρετανία, Γαλλία – Μικρή άνοδος αποδόσεων

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, αλλάζοντας τάση από την χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η νέα έκδοση γαλλικών ομολόγων δυσκολεύθηκε να απορροφηθεί από την αγορά εν όψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 2,5 μονάδες βάσης στο 2,58%. Η ζήτηση στη γαλλική δημοπρασία υπερκαλύφθηκε μόνο 2,6 φορές έναντι της προσφοράς στις τέσσερις δημοπρασίες του γαλλικού δημοσίου, το οποίο άντλησε συνολικά 10,5 δισ.ευρώ, κοντά στο ανώτατο όριο που είχε θέσει. Η Γαλλία ωστόσο αναγκάστηκε να μειώσει το μέγεθος της δημοπρασίας εν μέσω εκλογών. 

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύθηκε 3,5 μονάδες βάσης, στο 3,28%, αφού είχε υποχωρήσει έξι μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης. 

Το spread μεταξύ γαλλικών και γερμανικών 10ετών περιορίστηκε ελαφρώς κάτω από τις 70 μονάδες βάσης, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 στις 85 μονάδες βάσης. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε 2,5 μονάδες βάσης, ξεπερνώντας ξανά το φράγμα του 4%, ενώ στην ελληνική 10ετία δεν σημείωσε ουσιαστική μεταβολή, διαμορφούμενη στο 3,65% και στην πενταετία στο 3,19%.

 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News