Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Χαμηλές πτήσεις με βαρίδι τον ΟΤΕ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Χαμηλές πτήσεις με βαρίδι τον ΟΤΕ

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις βρετανικές εκλογές. Κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να είναι ο πεσμένος τζίρος, καθώς διεθνώς το επενδυτικό κλίμα είναι υποτονικό λόγω της αργίας στη Wall Street για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.424,5 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,07% με την αξία των συναλλαγών μόλις πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,01%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,44% με την Πειραιώς και την Eurobank να ενισχύονται σχεδόν 1%, ενώ πιο περιορισμένη είναι η άνοδος για την ΕΤΕ και η Alpha υποχωρεί κατά 0,37%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της Viohalco και της Aegean Airlines. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ με πτώση άνω του 4%, της Coca Cola HBC και της Μυτιληναίος. Σημειωτέον ότι η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή.

Πάντως, το κλίμα μεταβλητότητας αναμένεται να συνεχιστεί καθώς μετά τις βρετανικές κάλπες, όπου οι δημοσκοπήσεις βλέπουν επικράτηση των Εργατικών, ακολουθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή. Παράλληλα, αβεβαιότητα επικρατεί και ως προς την πορεία της νομισματικής πολιτικής με τους αναλυτές να παρακολουθούν δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών και μακροοικονομικά στοιχεία για να διαλευκάνουν το τοπίο,  ενώ σε µερικές µέρες από τώρα θα έχουµε και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσµατα από τα µεγάλα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα του εξωτερικού.

Οπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance στην «Καθημερινή», η αγορά για περίπου 20 ηµέρες συσσωρεύει στη ζώνη των 1.400-1.435 µονάδων. Ο τζίρος είναι λογικό να φθίνει, µιας και τα χαρτοφυλάκια που ήταν να πουλήσουν ή να αγοράσουν στα τρέχοντα επίπεδα λίγο έως πολύ έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους. Πλέον η αγορά είναι έτοιµη να βγάλει κίνηση, εκτιµά ο αναλυτής, και η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι η κίνηση θα είναι ανοδική.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με το βλέμμα στις βρετανικές εκλογές

Wall Street: Σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq – Πρωταγωνιστής η τεχνολογία

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News