Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με το βλέμμα στις βρετανικές εκλογές

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με το βλέμμα στις βρετανικές εκλογές

Στους ρυθμούς των βρετανικών εκλογών κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επεκτείνοντας σταδιακά τα χθεσινά κέρδη, ενώ οι συναλλαγές είναι υποτονικές λόγω της αργίας στη Wall Street.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ιστορική νίκη για το Εργατικό Κόμμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3% χάρη στα κέρδη του τραπεζικού κλάδου. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ενισχύονται κατά 0,8%, χάρη κυρίως στη μετοχή της γερμανικής εταιρίας Continental που καταγράφει άλμα άνω του 9%. Οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν σε σημείωμά τους την Τετάρτη ότι το τμήμα αυτοκινήτων της εταιρείας θα πρέπει να επωφεληθεί από τις αυξήσεις τιμών, την εξοικονόμηση κόστους και τις επιστροφές χρημάτων το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,62% στις 8.221 μονάδες και στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,35% στις 18.437 μονάδες. Στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,56% στις 7.674 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,66% και στην Ισπανία ο IBEX καταγράφει απώλειες 0,19%. 

Εν τω μεταξύ, κυρίως ανοδικά κινήθηκαν νωρίτερα οι ασιατικές αγορές στον απόηχο των χθεσινών νέων ρεκόρ για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, σε μία πιο σύντομη συνεδρίαση εν όψει της σημερινής αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News