Business & Finance Τετάρτη 3/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με το βλέμμα σε εκλογές Βρετανίας, Γαλλίας

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με το βλέμμα σε εκλογές Βρετανίας, Γαλλίας

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα ήπια σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ μαζί με τα νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία ενισχύουν τις προσδοκίες για επιτοκιακές μειώσεις την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών και τις βρετανικές αύριο Πέμπτη. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,7% παρουσιάζοντας άνοδο για δεύτερη συνεδρίαση στη διάρκεια των τελευταίων επτά. 

Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν κέρδη 1,6% με στήριγμα την ολλανδική εταιρεία εξοπλισμού ημιαγωγών ASML Holding και την Semiconductor Industries που ενισχύθηκαν 2% και 7,3% αντίστοιχα. 

Ο κλάδος εξόρυξης μετάλλων ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξης του 2,2%, αφότου οι τιμές χαλκού ενισχύθηκαν χάρη στο ασθενέστερο δολάριο εν μέσω προσδοκιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει φέτος σε μείωση των επιτοκίων της.      

Οι γαλλικές μετοχές ενισχύθηκαν 1,2%, καθώς τα αντίπαλα στην Εθνική Συσπείρωση κόμματα ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να μπλοκάρουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία, με περισσότερους υποψηφίους να συμφωνούν να αποσυρθούν από την κούρσα των εκλογών για να αποφύγουν τη διάσπαση της ψήφου. 

Ωστόσο, ένα διασπασμένο κοινοβούλιο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγάλη αστάθεια, σύμφωνα με τον Ντάνι Χιούσον, αναλυτή της AJ Bell. 

O δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,6% εν αναμονή των αυριανών εκλογών, οπότε αναμένεται να τερματιστεί η διακυβέρνηση 14 ετών των Συντηρητικών. 

O γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,5% στις 18.254 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,63% και στην Ισπανία ο IBEX καταγράφει κέρδη 0,48%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News