Business & Finance Τετάρτη 3/07/2024, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικά κέρδη πριν την αργία

Wall Street: Επιφυλακτικά κέρδη πριν την αργία

Ηπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να βρισκονται σε εορταστικούς ρυθμούς ενόψει της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου και εν αναμονή της πολυαναμενόμενης έκθεσης για την απασχόληση την Παρασκευή.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στον απόηχο των χθεσινών ενθαρρυντικών δηλώσεων του Jerome Powell.
Ο πρόεδρος της Fed αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, αν και προειδοποίησε ότι η Fed χρειάζεται ακόμη πολύ περισσότερα στοιχεία για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Οι αγορές προβλέπουν πιθανότητα 65% για την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και περίπου δύο μειώσεις μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του FedWatch της LSEG.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,07% και κινείται στις 39.361 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500, που εχθές έσπασε το φράγμα των 5.500 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του, προσθέτει 0,15% και διαμορφώνεται στις 5.517,25 μονάδες, ενώ κατά 0,13% ενισχύεται ο τεχνοβαρής Nasdaq, στις 18.054,69 μονάδες.

Σε εταιρικά επίπεδο, η μετοχή της Paramount Global σημειώνει άλμα άνω του 11% μετά την αναφορά του Reuters ότι η National Amusements της Shari Redstone συμφώνησε σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του κινηματογραφικού στούντιο στην Skydance Media του David Ellison.
Η μετοχή της Apple ενισχύεται, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone πρόκειται να αναλάβει ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που κατασκευάζει το ChatGPT και την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Φρέναραν οι προσλήψεις και η αύξηση μισθών τον Ιούνιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News