Business & Finance Τρίτη 2/07/2024, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στον Powell

Wall Street: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στον Powell

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με το ενδιαφέρον στραμμένο στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου βρίσκεται για το ετήσιο φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,06% στις 39.129 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 5.476,89 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις 17.878,00 μονάδες.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να κερδίζει 0,3%, τον Dow Jones Industrial Average να σημειώνει άνοδο 0,1%, ενώ ο NASDAQ Composite σημείωσε άνοδο 0,8%, κλείνοντας σε επίπεδο ρεκόρ, ωθούμενος κυρίως από τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών. 

O Jerome Powell επανέλαβε, κατά τη διάρκεια συζήτησης με την Christine Lagarde και τον κεντρικό τραπεζίτη της Βραζιλίας, ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία που δείχνουν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για να αρχίσει η νομισματική χαλάρωση, ενώ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των επιτοκιακών μειώσεων.

Η Fed έχει διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια κατά το τελευταίο έτος, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά πληθωρισμού έχουν υποχωρήσει πολύ στα μέσα του 2022. Οι traders αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η Fed θα ξεκινήσει τη μείωση τον Σεπτέμβριο με άλλη μια μείωση μέχρι το τέλος του έτους και τριμηνιαίες κινήσεις μείωσης μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2025. 

Επιπλέον, αναμένονται την Τετάρτη τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, κατά την οποία έδωσε guidance για μόνο μία επιτοκιακή μείωση το 2024, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Στον εταιρικό τομέα, η Paramount Global σημειώνει άνοδο άνω του 4% αφού οι New York Times ανέφεραν ότι ο δισεκατομμυριούχος Barry Diller εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εταιρεία.

Η μετοχή της Boeing χάνει 0,1%, αφού το Associated Press ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περιμένει από την κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων να αποδεχθεί συμφωνία για να διευθετήσει τις κατηγορίες κακουργηματικής απάτης που σχετίζονται με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα των αεροσκαφών 737 Max.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News