Business & Finance Τρίτη 2/07/2024, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική διόρθωση και υποτονικό κλίμα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική διόρθωση και υποτονικό κλίμα

Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών που τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης σε λίγη ώρα των στοιχείων για τον πληθωρισμό. Το κλίμα βαραίνει κυρίως λόγω της τραπεζικής διόρθωσης μετά το εκρηκτικό άλμα 3,5%, ενώ περιορισμένος είναι ο τζίρος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.417,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,22% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.

O τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,6% στις 1.248,32 μονάδες με την Alpha να υποχωρεί 0,88% μετά το χθεσινό της άλμα, ενώ διορθωτικά κινούνται και οι Eurobank, Πειραιώς (-0,6%), αλλά και η ΕΤΕ (-0,5%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, του ΟΛΠ, της Jumbo και της Lamda.

Εν τω μεταξύ, στο κόκκινο και με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής ανάκαμψης που προκάλεσε η εκτίμηση ότι το ποσοστό της LePen στις ευρωεκλογές δεν της εξασφαλίζει πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Κατά τη Fast Finance, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», τεχνικά, η ζώνη των 1.400 µονάδων συντηρείται τις τελευταίες συνεδριάσεις και µόνο τυχόν κατοχύρωση µπορεί να δώσει κίνηση προς τις 1.372 µονάδες. Σε επίπεδο FTSE 25, η ζώνη των 3.380-3.392 µονάδων παρουσιάζει σηµαντικά σηµάδια στήριξης που κατοχύρωση και µόνο µπορεί να δοκιµάσει συνέχιση στη ζώνη των 3.300 µονάδων. Αντίστοιχα ο τραπεζικός συνεχίζει να µαγνητίζεται από τις 1.200 µονάδες που έχει δοκιµάσει πολλές φορές σαν στήριξη και που µόνο κατοχύρωση θα µπορούσε να δώσει συνέχιση προς τις 1.160 µονάδες. Οι 1.245 µονάδες έχει γίνει κοντινή αντίσταση µε σηµαντικές πιθανότητες να δοκιµαστεί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο αναμένοντας τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News