Business & Finance Δευτέρα 1/07/2024, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διστακτικό άνοιγμα εν αναμονή μάκρο και Fed

Wall Street: Διστακτικό άνοιγμα εν αναμονή μάκρο και Fed

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα νέα κέρδη της περασμένης εβδομάδας με τους επενδυτές να περιμένουν νεότερα στοιχεία για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής σε μια εβδομάδα με λιγότερες συνεδριάσεις ενόψει της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 0,2% και κινείται στις 39.195,8 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 x;anei 0,19% στις 5.450,44 μονάδες, ενώ ο τεχνοβαρής Nasdaq κινείται με απώλειες 0,27% στις 17.682 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται άνω του 2% μετά τη συμφωνία του αεροναυπηγείου να αγοράσει την Spirit Aerosystems έναντι 4,7 δισ. δολαρίων, τερματίζοντας μια μακρά προσπάθεια που περιπλέκεται από τις συμβάσεις που είχε η Spirit με τον κύριο αντίπαλο της Boeing, την Airbus. Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί άνω του 1%, μετά από κέρδη κοντά στο 150% μέχρι στιγμής φέτος. Ωστόσο, η Morgan Stanley εξακολουθεί να βλέπει περαιτέρω άνοδο, αυξάνοντας τον στόχο τιμής για την κατασκευάστρια ημιαγωγών, χαρακτηρίζοντάς την «την πιο συναρπαστική αφήγηση στον χώρο των ημιαγωγών AI».

Το δεύτερο τρίμηνο, ο S&P 500 και ο NASDAQ Composite κέρδισαν 3,9% και 8,3% αντίστοιχα, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 1,7%. Ο Nasdaq κατέγραψε το τρίτο θετικό τρίμηνο στη σειρά, για πρώτη φορά μετά από ένα σερί πέντε τριμήνων που έληξε το 2021, με τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές να πρωτοστατούν χάρη στον ενθουσιασμό για όλα όσα συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το επίκεντρο αυτής της εβδομάδας θα είναι στραμμένο στη δημοσίευση την Παρασκευή των βασικών στοιχείων για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες του Ιουνίου. Η μέτρηση πρόκειται να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εργασίας, η ανθεκτικότητα της οποίας αποτέλεσε επίσης βασικό σημείο διαφωνίας για τη Fed όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων. 

Ο δείκτης τιμών PCE, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού για τη Fed, έδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται πολύ σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Πριν τα στοιχεία της Παρασκευής, η έκθεση της Τρίτης αναμένεται να δείξει ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν και πάλι τον Μάιο.

Παράλληλα, την Τετάρτη δημοσιεύονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ενώ πολλοί αξιωματούχοι της πρόκειται να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα, με κυριότερο τον πρόεδρο Jerome Powell, ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί στο ετήσιο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία την Τρίτη. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News