Business & Finance Πέμπτη 27/06/2024, 11:42
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αδυναμία αντίδρασης εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αδυναμία αντίδρασης εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων

Μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ αντίστοιχη επιφυλακτικότητα παρατηρείται και στις ευρωαγορές.

O Γενικός Δείκτης στις 11:40 διαμορφώνεται στις 1.404,14 μονάδες σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 0,15%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,58%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,20% με τη Eurobank να κερδίζει 1,68%, την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,5%, την Alpha να χάνει 0,07%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει μόνο η Πειραιώς στο +1,37%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo, της Ελλάκτωρ και της Μυτιληναίος. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco, της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.

Ελλείψει καταλυτών που θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 1.500 μονάδων και στα υψηλά 13 ετών, οι προσπάθειες πλέον εστιάζονται στη διατήρηση στις 1.400 μονάδες, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η διεθνής μεταβλητότητα. Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες με φόντο τις εκλογές στη Γαλλία (ο πρώτος γύρος είναι την ερχόμενη Κυριακή), αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο την ερχόμενη εβδομάδα και εκτιμάται ότι δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις αγορές.

Εξάλλου, μικρές μεταβολές ποικίλων κατευθύνσεων καταγράφονται σήμερα και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να πλήττουν το επενδυτικό κλίμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στα μάκρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News