Business & Finance Πέμπτη 27/06/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στα μάκρο

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στα μάκρο

Μικρές μεταβολές ποικίλων κατευθύνσεων καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να πλήττουν το επενδυτικό κλίμα. Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα και των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο μόλις 0,05% στις 515 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,12%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,08% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακή άνοδο 0,01%. 

Ο υποδείκτης των εταιριών λιανικών πωλήσεων κατέγραψε βουτιά 2,2%, κυρίως λόγω της H&M, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο αλυσίδας πώλησης ενδυμάτων, που υποχώρησε άνω του 13% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων κερδών και την πρόβλεψη για μείωση των πωλήσεων τον Ιούνιο.

Αρνητικά συνέβαλε και το outlook της κατασκευάστριας τσιπ Micron, η οποία θεωρείται συχνά ως καμπανάκι του κλάδου λόγω της έκθεσής της σε ποικίλους τύπους τσιπ και πελάτες.

Η προσοχή των παγκόσμιων αγορών στρέφεται προς τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή και την ανακοίνωση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η έκθεση θα δείξει χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων που θα μπορούσε να εδραιώσει την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία της Πέμπτης περιλαμβάνουν τις έρευνες εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, τις υπηρεσίες και το οικονομικό κλίμα που θα ανακοινωθούν σήμερα.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News