Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρή άνοδος αποδόσεων – Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ομόλογα: Μικρή άνοδος αποδόσεων – Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή, αλλά και το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. 

Το spread των γαλλικών 10ετών έναντι των αντίστοιχων γερμανικών παραμένει σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό επταετίας που άγγιξε πριν από δύο εβδομάδες εν μέσω ανησυχιών για δημοσιονομική κρίση στην καρδιά της Ευρώπης. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε περίπου τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,44%. Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία θα ανακοινώσουν επίσης τα στοιχεία τους για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, ενώ η Γερμανία και η Ευρωζώνη στο σύνολο της την επόμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Το spread μεταξύ γαλλικών και γερμανικών 10ετών διαμορφώθηκε στις 72,6 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από τις 82 που άγγιξε αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Μακρόν. 

«Εάν το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Παρί Λεπέν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές, θα δούμε να περιορίζονται οι αποδόσεις και τα spreads σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνει ο Γκόρντον Σάνον, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της TwentyFour Asset Management, καθώς η Λεπέν έχει φροντίσει να ρίξει τους τόνους. Ωστόσο, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα διευρυνθούν, καθώς οι νέοι πολιτικοί ηγέτες είναι λιγότερο δεσμευμένοι στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε περισσότερο από πέντε μονάδες βάσης, στο 3,99% με το spread έναντι των γερμανικών στις 153,6 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,66% με το spread στις 123 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,12%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 57 εκατ. ευρώ. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News