Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Στασιμότητα και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη προς το τέλος ενός ισχυρού τριμήνου, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για τη συνέχιση του ράλι που έχει καταγραφεί φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διευρύνει τις χθεσινές απώλειές του και χάνει 0,40% στις 38.957,07 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07% στις 5.465 μονάδες, ενώ ο τεχνοβαρής Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29% και κινείται στις 17.767 μονάδες.

Οι δείκτες Nasdaq Composite και S&P 500 καταγράφουν διψήφια ποσοστιαία κέρδη μέχρι στιγμής φέτος, με ώθηση από τα ισχυρά κέρδη του κυρίαρχου τεχνολογικού κλάδου.

Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ενισχύεται λίγο κάτω από 1%, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη και ανακάμπτοντας από τρεις συνεχόμενες ημέρες απότομων απωλειών. Ωστόσο, παραμένει πάνω από 150% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, λόγω της αχαλίνωτης ζήτησης για ότι έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο, ο πιο ευαίσθητος στην οικονομία Dow Jones έχει κερδίσει λιγότερο από 4% τους πρώτους έξι μήνες, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα αυξημένα επιτόκια και τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed προβλέπει μόνο μία μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κατά πόσον τα στοιχεία δείχνουν την αναμενόμενη συγκράτηση των πιέσεων στις τιμές.

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της FedEx σημειώνει άλμα άνω του 12%, αφού ο γίγαντας της διανομής και του εφοδιασμού, τα αποτελέσματα του οποίου θεωρούνται πιθανός δείκτης για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ότι αναμένει τώρα να επιτύχει αύξηση των εσόδων του έτους σε χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξης του 3%.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News