Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση κόντρα στις διεθνείς αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση κόντρα στις διεθνείς αγορές

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών λόγω των πιέσεων που ασκούν οι αποκοπές μερισμάτων αρκετών εισηγμένων, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της Motor Oil, της Mytilineos και της Fourlis.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.412,9 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,49%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,48% στις 1.221,97 μονάδες με την Alpha Bank στο -0,14%, την ΕΤΕ στο -0,08%, ενώ θετικά κινούνται οι Eurobank (0,47%) και Πειραιώς (0,27%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, του ΟΤΕ και της Aegean Airlines. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, της Mytilineos και της ΔΕΗ.

Aναλυτές εκτιμούν, πάντως, πως ο Γενικός Δείκτης μπορεί να διατηρήσει τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά του με τις όποιες βραχυπρόθεσμες διορθώσεις. ¨οπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές πολύ ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες αντιπροσωπεύουν οι μετοχές του ευρύτερου κλάδου της ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, οι ΑΕΕΑΠ και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος όπως τόνισαν διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κλάδων.

Την ίδια ώρα, ανακάμπτουν οι ευρωαγορές την Τετάρτη με ώθηση από το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, παρότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό στην Ευρώπη εξαιτίας των ασθενών οικονομικών στοιχείων και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Η Nvidia, ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε χθες άνοδο άνω του 6% στη Wall Street, διακόπτοντας μια τριήμερη διολίσθηση που διέγραψε περίπου 430 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της.

Ωστόσο, στην Ευρώπη τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών της Γαλλίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο και μια ισχυρή εμφάνιση του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε εύκολα να πλήξει το κλίμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με μοχλό τη Wall Street

Wall Street: Ανάκαμψη του Nasdaq και της Nvidia

Ομόλογα: Μικρή κάμψη των αποδόσεων – Με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Γαλλία

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News