Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με μοχλό τη Wall Street

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με μοχλό τη Wall Street

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές την Τετάρτη με ώθηση από το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, παρότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό στην Ευρώπη εξαιτίας των ασθενών οικονομικών στοιχείων και της πολιτικής αβεβαιότητας.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,59%, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,6%. Στους εγχώριους δείκτης, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,49% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,3%.

Νωρίτερα, ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά την ανάκαμψη στον τεχνολογικό κλάδο στις ΗΠΑ και ιδίως της Nvidia. 

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών ωθήθηκαν προς τα πάνω, συνεχίζοντας τον θετικό τόνο που παρατηρήθηκε στην Ασία νωρίτερα στη συνεδρίαση και στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την ανάκαμψη των βαρέων μετοχών κατασκευής τσιπ, ιδίως της (NASDAQ:NVDA).

Η Nvidia, ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε άνοδο άνω του 6%, διακόπτοντας μια τριήμερη διολίσθηση που διέγραψε περίπου 430 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της.

Ο κλάδος των Big Tech είναι η αιτία για τα περισσότερα κέρδη στη Wall Street κατά το τελευταίο έτος περίπου, με τη Nvidia να γίνεται για λίγο την περασμένη εβδομάδα η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Ωστόσο, στην Ευρώπη τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών της Γαλλίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο και μια ισχυρή εμφάνιση του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε εύκολα να πλήξει το κλίμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Ανάκαμψη του Nasdaq και της Nvidia

Ομόλογα: Μικρή κάμψη των αποδόσεων – Με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Γαλλία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News