Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρή κάμψη των αποδόσεων – Με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Γαλλία

Ομόλογα: Μικρή κάμψη των αποδόσεων – Με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Γαλλία

Υποχώρησε σήμερα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου με το spread μεταξύ γερμανικών και γαλλικών να περιορίζεται καθώς συναλλασσόμενοι περιμένουν τα νέα οικονομικά στοιχεία και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία στο τέλος της εβδομάδας. 

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα στοιχεία για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή και τα οποία παρακολουθούνται στενά από την Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες για το μήνα Ιούνιο επίσης την Παρασκευή. 

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης και τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή, όπως επίσης και το ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψηφίους στις αμερικανικές εκλογές την Πέμπτη. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς περιορίστηκε 1,5 μονάδες βάσης, στο 2,41%, αφού κινήθηκε σε στενό πλαίσιο διακύμανσης την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στη Γαλλία, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 3,13% με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στις 72 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από τις 80 που ήταν στις αρχές του μηνός. 

Στη ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκε οριακά στο 3,93% με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στις 151 μονάδες βάσης, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα. 

Όσο για το κόστος δανεισμού στην ελληνική αγορά, στη 10ετία παρέμεινε στο 3,61%, ενώ στην πενταετία στο 3,12%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News