Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη του Nasdaq και της Nvidia

Wall Street: Ανάκαμψη του Nasdaq και της Nvidia

Ανακάμπτουν την Τρίτη ο S&P 500 και ο Nasdaq στη Wall Street με οδηγό τη μετοχή της Nvidia μια μέρα μετά τις ισχυρές απώλειες που υπέστη ο κατασκευαστής τσιπ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,24% στις 39.317,8 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,22% στις 5.459,7 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,65% στις 17.611,32 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος οδεύει προς ανάκαμψη την Τρίτη, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,1%, τη χειρότερη ημέρα του από τον Απρίλιο, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν κέρδη.

Η «αγαπημένη» της AI, Nvidia, κερδίζει άνω του 3%, μετά από συνεχόμενες απώλειες σχεδόν 7%, αφού έγινε για λίγο η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται κυρίως στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο οποίος αποτελεί το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η μέτρηση αναμένεται την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα καταγράψει κάποια ήπια υποχώρηση, αλλά αναμένεται επίσης να παραμείνει πολύ πάνω από το εύρος του ετήσιου στόχου της Fed που είναι 2%.

Η UBS αναμένει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Στα εταιρικά νέα, η εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock διολισθαίνει σχεδόν 5% αφού ανακοίνωσε ότι ένας κορυφαίος μέτοχος σχεδιάζει να διαθέσει 14 εκατομμύρια μετοχές σε δημόσια προσφορά.

Η SolarEdge Technologies υποχωρεί κατά 15% αφού ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει 300 εκατ. δολάρια σε νέο χρέος.

Η μετοχή της Novo Nordisk ενισχύεται κατά 2,6% αφού η blockbuster θεραπεία απώλειας βάρους Wegovy της φαρμακοβιομηχανίας έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News