Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 11:09
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Τεχνοβαρής πτώση – Βουτιά της Airbus

Ευρωαγορές: Τεχνοβαρής πτώση – Βουτιά της Airbus

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει εξασθενήσει μετά το sell-off στις μετοχές των Big Tech στη Wall Street.

Τα μεγάλα κέρδη στη Wall Street κατά το τελευταίο έτος περίπου έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι το ράλι της τεχνολογίας μπορεί να έχει φτάσει στην κορυφή του.

Πάντως, η Nvidia έχει καταγράψει άνοδο περίπου 138% μέχρι στιγμής φέτος, με τους αναλυτές να παραμένουν θετικοί για τη μετοχή εν όψει της τεράστιας έκρηξης της ζήτησης λόγω τεχνητής νοημοσύνης. 

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,33%, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 χάνει 0,6%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,27%, με τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει απώλειες 0,64%, ενώ ανοδικά κινείται ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,09% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,26%.

Παράλληλα, η μετοχή της Airbus σημειώνει απώλειες άνω του 8% καθώς αναθεώρησε πτωτικά τους στόχους της και κατέγραψε απώλειες 900 εκατ. ευρώ για τις προβληματικές διαστημικές δραστηριότητές της.

Στα μάκρο της ημέρα, το ΑΕΠ στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο και ετησίως κατά 2,5%, ελαφρώς σε υψηλότερα επίπεδα από την πρώτη εκτίμηση.

Επίσης, ο πρώτος γύρος των πρόωρων εκλογών στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο μονοπολεί το ενδιαφέρον εν μέσω των ανησυχιών για την άνοδο της ακροδεξιάς. Προς το παρόν, οι διαβεβαιώσεις της ακροδεξιάς προς τις αγορές διασκέδασαν τους φόβους για έλλειψη δημοσιονομικής αυτοσυγκράτησης, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Σε υψηλό μηνός ο Dow – Ενισχύονται οι πετρελαϊκές – Πτωτικά για τρίτη μέρα η Nvidia

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News