Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 20:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Mικρή αποκλιμάκωση αποδόσεων – Αδύναμα τα στοιχεία για την Ευρωζώνη

Ομόλογα: Mικρή αποκλιμάκωση αποδόσεων – Αδύναμα τα στοιχεία για την Ευρωζώνη

Υποχώρησαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ενισχύοντας το σενάριο για μείωση των επιτοκίων. 

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρουσίασε απότομη επιδείνωση αυτό το μήνα, καθώς η ζήτηση υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης στο 2,39%. Αντίστοιχα και στη Γαλλία, οι αποδόσεις των 10ετών υποχώρησαν αρχικά, για να ενισχυθούν ωστόσο ελαφρώς και να κλείσουν στο 3,15%. Το spread μεταξύ γαλλικών και γερμανικών 10ετών διευρύνθηκε τρεις μονάδες βάσης στις 75 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από τις 80 στις οποίες είχε διευρυνθεί την προηγούμενη Παρασκευή και ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2017. 

Το κλίμα της αγοράς ως προς τη Γαλλία και τις πιο χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης βελτιώθηκε, καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν σχετικά εύκολα τη γαλλική δημοπρασία χθες Πέμπτη. 

Υπάρχουν επίσης προσδοκίες για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αφότου η νέα μείωση από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας δημιούργησε ελπίδες για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική και από άλλες κεντρικές τράπεζες. 

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς περιορίστηκε ελαφρώς στο 3,93% με το spread στις 153 μονάδες βάσης. Στο αντίστοιχο ελληνικό, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,61%, ενώ στην πενταετία στο 3,13%. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News