Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 19:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτική συνεδρίαση με πιέσεις από τεχνολογία και τράπεζες

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτική συνεδρίαση με πιέσεις από τεχνολογία και τράπεζες

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, δεχόμενες πιέσεις από την τεχνολογία και τις τράπεζες, ενώ η δανική ζυθοποιία Carlsberg Group παρουσίασε την χειρότερη επίδοση αφότου η βρετανική εταιρεία αναψυκτικών Britvic απέρριψε την αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς της. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,7% με τον επιμέρους δείκτη για την τεχνολογία να καταγράφει απώλειες 1,3% και για τις τράπεζες της Ευρωζώνης να υποχωρεί κατά 1,7%. 

Η μετοχή της Carlsberg υποχώρησε 9,3% αφότου η Britvic απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της ύψους 3,93 δισ.δολαρίων, λέγοντας ότι η εν λόγω πρόταση υποτιμά σημαντικά την εταιρεία και τις προοπτικές της. 

Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,8% στην εβδομάδα, με την αγορά να εστιάζει στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών Βρετανίας και Ελβετίας.

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,7% στην εβδομάδα. Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κλάδος παροχής υπηρεσιών της Γαλλίας συρρικνώθηκε περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο, ενώ και στο σύνολο της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε σημαντικά αυτό το μήνα, καθώς η ζήτηση υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,4%, καθώς οι υψηλές πωλήσεις λιανικής πυροδότησαν ανησυχίες ότι τα επιτόκια πιθανόν να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. O DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,38% στις 18.185,23 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 έκλεισε στις 11.032,30 μονάδες με απώλειες 1,15% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,09% στις 33.308,77 μονάδες.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News