Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 17:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Νέα πτώση της Nvidia

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Νέα πτώση της Nvidia

Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 39.213 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,13% στις 5.465 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,24% στις 17.678 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia διορθώνει κατά 2,75%, διευρύνοντας τις χθεσινές της απώλειες, τρεις μόλις ημέρες αφότου η εταιρεία ξεπέρασε την Microsoft και έγινε η πολυτιμότερη εισηγμένη στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση άνω των 3,3 τρισ. δολαρίων. H μετοχή της Boeing σημειώνει μικρή άνοδο μετά την αναφορά του Reuters ότι η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας για την εξαγορά της Spirit Aerosystems, της πρώην θυγατρικής της, η οποία εκτινάχθηκε πάνω από 6%.

Μια σειρά αξιωματούχων της Fed εφιστούν την προσοχή σχετικά με τις προσδοκίες μειώσεων των επιτοκίων πολύ σύντομα, καθς αναμένουν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί προτού συμφωνήσουν στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Ο Τόμας Μπάρκιν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού προτού εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ας έχουμε περισσότερη πεποίθηση προτού προχωρήσουμε», δήλωσε ο Μπάκιν στους δημοσιογράφους μετά από εκδήλωση στο Ρίτσμοντ την Πέμπτη.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News