Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση με τεχνολογική διόρθωση

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση με τεχνολογική διόρθωση

Πτωτικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση της BoE να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ η Ελβετία προχώρησε στη δεύτερη επιτοκιακή μείωση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,25% με τον υποδείκτη τεχνολογίας να υποχωρεί 0,6% ύστερα από άνοδο σχεδόν 2% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,19%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,14% και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,65%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς οδεύει προς μέτρια κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, ύστερα από πτώση άνω του 2% την περασμένη εβδομάδα όταν στις αγορές δημιουργήθηκε αναταραχή μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ το λιανικό εμπόριο κατά 0,5%, καθώς η βρετανική εκπτωτική αλυσίδα B&M υποχώρησε κατά 1,8% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε την αξιολόγησή της σε «underweight» από «equal-weight».

Εξάλλου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία σημείωσαν άλμα 2,9% τον Μάιο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 1,5%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Άλμα στις λιανικές πωλήσεις με τη βελτίωση του καιρού

Wall Street: Πάνω από τις 5.500 μονάδες ο S&P 500 – Δεν τις κράτησε μέχρι τέλους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News