Business & Finance Πέμπτη 20/06/2024, 19:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Ικανοποιητική η γαλλική δημοπρασία – Μικρή άνοδος αποδόσεων

Ομόλογα: Ικανοποιητική η γαλλική δημοπρασία – Μικρή άνοδος αποδόσεων

Ανοδικά κινήθηκαν και  σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, με την αγορά ωστόσο να απορροφά εύκολα τη σημερινή δημοπρασία γαλλικών κρατικών ομολόγων, την πρώτη από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε βουλευτικές εκλογές. 

Το spread μεταξύ γερμανικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων διευρύνθηκε σε υψηλό επτά ετών, στις 80 μονάδες βάσης. Ωστόσο, μετά τη γαλλική δημοπρασία το spread περιορίστηκε και παρότι η ζήτηση για τα περισσότερα από τα κρατικά ομόλογα ήταν μικρότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη, η Γαλλία άντλησε 10,495 δισ.ευρώ. Πρόκειται για ποσό υψηλότερο από τα 8 έως 10 δισ.ευρώ που φιλοδοξούσε αρχικά να αντλήσει, παρότι η έκδοση ήταν μικρότερη απ΄ό,τι συνήθως. 

«Η αγορά πήρε μία ανάσα», ανέφερε αναλυτής της Commerzbank, σημειώνοντας ότι το spread των γαλλικών έναντι των γερμανικών περιορίστηκε μετά την έκδοση με την χώρα να αντλεί το ανώτατο όριο του στόχου που είχε βάλει. 

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς παρέμεινε σταθερή στο 3,15%, ενώ του αντίστοιχου γερμανικού αυξήθηκε 2,4 μονάδες βάσης στο 2,43%. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών 10ετών παρέμεινε σχεδόν στάσιμη στις 151 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,65% με το spread στις 121 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού κινήθηκε στο 3,13%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 105 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News