Business & Finance Πέμπτη 20/06/2024, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο S&P 500 πάνω από τις 5.500 μονάδες για πρώτη φορά

Wall Street: Ο S&P 500 πάνω από τις 5.500 μονάδες για πρώτη φορά

Σε νέο ρεκόρ σκαρφαλώνει ο S&P 500 με οδηγό το ακατάπαυστο ράλι της Nvidia εξαιτίας του συνεχιζόμενου ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,52% στις 5.501,59 μονάδες, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,27% στις 38.940,75 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,25% στις 17.907,74 μονάδες. 

Η Nvidia σημειώνει νέο άλμα άνω του 3% μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που εδραίωσαν την εταιρεία κατασκευής τσιπ ως την πολυτιμότερη εταιρεία. Οι μετοχές του de facto ηγέτη της αγοράς έχουν εκτοξευτεί πάνω από 180% φέτος, καθώς η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να ενισχύει τις μετοχές παρά τα σημάδια επιβράδυνσης της καταναλωτικής δαπάνης.

Τα νέα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη συγκλίνουν στις εκτιμήσεις επιβράδυνσης της οικονομίας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν περισσότερες από τις αναμενόμενες εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας και λιγότερες εκκινήσεις και άδειες στέγασης. Η μέτρηση του δείκτη μεταποίησης της Philadelphia fed ήταν επίσης πιο κάτω από τις προβλέψεις.

Οι μετοχές οδεύουν προς μια νικηφόρα εβδομάδα, αφού ο S&P 500 έφτασε σε νέο ρεκόρ την Τρίτη, μαζί με τον Nasdaq Composite. Η χρηματιστηριακή αγορά ήταν κλειστή την Τετάρτη για την εορτή του Juneteenth.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη συνέχισε να ωθεί την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες. Ορισμένοι σχολιαστές σημείωσαν ανησυχία για την έλλειψη εύρους της αγοράς εκτός των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η οποία θα μπορούσε να επιδεινωθεί, αν και το δυσοίωνο κλίμα δεν έχει ακόμη επηρεάσει πλήρως τις μετοχές που συνέχισαν να σπάνε ρεκόρ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News