Business & Finance Τετάρτη 19/06/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές τάσεις με πιέσεις από real estate και τεχνολογία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές τάσεις με πιέσεις από real estate και τεχνολογία

Oι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν κατά το πλείστον με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την πίεση των απωλειών του real estate και του κλάδου τεχνολογίας. Αντίθετα, οι βρετανικές μετοχές βρήκαν στήριξη στον κλάδο εξόρυξης μετάλλων, καθώς οι επενδυτές χώνεψαν εύκολα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία.  

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, με τον κλάδο του real estate να υποχωρεί 1,2% και της τεχνολογίας κατά 1,1%. 

Οι μετοχές από τον κλάδο πρώτων υλών ενισχύθηκαν 0,6% ακολουθώντας την ανάκαμψη των τιμών μετάλλων. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατάφερε να καλύψει τα αρχικά κέρδη του γυρίζοντας σε άνοδο και κλείνοντας με κέρδη 0,2%. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία έδειξαν ότι επέστρεψε στο 2% το Μάιο για πρώτη φορά μετά από τρία έτη, όμως ο πληθωρισμός του κλάδου παροχής υπηρεσιών παραμένει επίμονα υψηλός, που σημαίνει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να περιμένει προτού προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. 

Ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με πτώση 0,8%. Στους υπόλοιπους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,35% στις 18.067,91 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψαν απώλειες 0,10% και 0,29 αντίστοιχα.  

Ο κλάδος ταξιδίων και ψυχαγωγίας ενισχύθηκε 0,6%, χάρη στην άνοδο 1,4% της μετοχής της Accor, αφότου η Barclays αναβάθμισε τον ξενοδοχειακό όμιλο σε overweight από equal weight. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News