Business & Finance Τετάρτη 19/06/2024, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Υποτονική πτώση με τη Wall Street κλειστή

Ευρωαγορές: Υποτονική πτώση με τη Wall Street κλειστή

Οι ευρωαγορές δείχνουν σήμερα να χάνουν τη δυναμική που κτίστηκε χθες εν μέσω υποτονικού κλίματος λόγω της αργίας στη Wall Street για την Ημέρα Χειραφέτησης των Αφροαμερικανών σκλάβων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί μολις κατά 0,06% με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους στο κόκκινο. Οι μετοχές εξόρυξης ενισχύονται οριακά, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά και η υγειονομική περίθαλψη υποχωρούν. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,21%.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,23% παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι αυξήθηκε κατά 2,0% ετησίως τον Μάιο, επιτυγχάνοντας τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας ενόψει της απόφασης για το επιτόκιο την Πέμπτη. Η Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπει μείωση τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία από τη ζώνη του ευρώ την Τρίτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ με ενιαίο νόμισμα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% τον Μάιο, από 2,4% τον Απρίλιο, όπως επιβεβαίωσε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat σε τελική ανάγνωση. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρύτερη ΕΕ ήταν 2,7%, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν κυρίως με άνοδο στον απόηχο του νέου ρεκόρ του S&P 500 χθες στη Wall Street, καθώς η εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News