Business & Finance Τρίτη 18/06/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντίδραση με στήριξη από ευρωαγορές και τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντίδραση με στήριξη από ευρωαγορές και τράπεζες

Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,25%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.411,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,77%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,63% με την ΕΤΕ στο +1,3%, την Πειραιώς να κερδίζει 0,5%, την Eurobank να κερδίζει 0,34%, ενώ ήπια πτωτικά κινείται η Alpha Bank (-0,13%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ, της Ελλάκτωρ, της Elvalhalcor, των ΕΛΠΕ, της Motor Oil και της Εθνικής.

Την ίδια ώρα, συγκρατημένη ανάκαμψη καταγράφεται στις ευρωαγορές, αλλά η µεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί καθώς εκτός από την πολιτική αβεβαιότητα με ορίζοντα τις γαλλικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, οι επενδυτές έχουν στραµµένο το βλέµµα και στα οικονοµικά στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Τα σηµαντικότερα µάκρο της τρέχουσας εβδοµάδας είναι τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισµό Μαΐου της Ευρωζώνης και οι λιανικές πωλήσεις Μαΐου στις ΗΠΑ.

Η αγορά έρχεται µε σηµαντικά κέρδη από το χαµηλό του Οκτωβρίου οπότε δεν είναι παράλογο να προβληµατίζεται τους τρεις τελευταίους µήνες και µάλιστα γύρω από ένα τόσο σηµαντικό επίπεδο όσο η ζώνη των 1.400 µονάδων, όπως σηµειώνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής». «Να θυµίσουµε ότι όταν αυτό το επίπεδο χάθηκε πτωτικά το 2010-2011 η αγορά κατέρρευσε κάτω από τις 500 µονάδες και µάλιστα σε πολύ µικρό χρόνο», προσθέτει χαρακτηριστικά. Πάντως, µέχρι σήµερα η αγορά κινείται οµαλά χωρίς υπερβολές, φτιάχνοντας επίπεδα, κάτι που θα βοηθήσει στη συνέχεια αν καταφέρει να κάνει µία σηµαντική βάση εδώ και να ετοιµαστεί να αλλάξει επίπεδο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Άνοδος στις Ευρωαγορές – «Ανάσα» για το γαλλικό χρηματιστήριο

Wall Street: Στο 30ο του ρεκόρ ο S&P 500 για φέτος με τεχνολογικό ράλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News