Business & Finance Τρίτη 18/06/2024, 11:07
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στις Ευρωαγορές – «Ανάσα» για το γαλλικό χρηματιστήριο

Άνοδος στις Ευρωαγορές – «Ανάσα» για το γαλλικό χρηματιστήριο

«Συνέρχονται» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τη βουτιά της προηγούμενης εβδομάδας στον απόηχο της αιφνιδιαστικής προκήρυξης εκλογών στη Γαλλία. Με πιο σίγουρο βηματισμό, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν κέρδη σήμερα, έπειτα από μία μικτή έναρξη στην εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,68%, καταγράφοντας κέρδη σε όλους τους επιμέρους δείκτες και σημαντική ώθηση από τους τομείς των ταξιδιών και της αναψυχής, ενώ στήριγμα αποτέλεσαν και οι τράπεζες.

Κέρδη πέριξ του 0,5% σημειώνει και ο γερμανικός DAX, σχεδόν 0,3% ο γαλλικός CAC 40 και άνω του 1% ο ιταλικός FTSE MIB. Αξιοσημείωτη άνοδο γύρω στο 0,5% καταγράφει και ο αγγλικός FTSE 100 ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό και της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής την Πέμπτη. Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%.

Σε ό,τι αφορά το γαλλικό χρηματιστήριο, αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν ότι θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες «φουρτούνες». Υπενθυμίζεται ότι τα blue chip του γαλλικού CAC 40 κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2022, κατρακυλώντας τουλάχιστον 6%. Ταυτόχρονα, το κόστος δανεισμού της χώρας εκτινάχθηκε και το spread μεταξύ του γαλλικού κρατικού τίτλου και του γερμανικού bund διευρύνθηκε κατά 25 μονάδες βάσης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

UBS: Τα 4 σενάρια για τη Γαλλία – Έρχονται υποβαθμίσεις αλλά όχι Frexit

Γαλλία: Το πρόγραμμα του Λαϊκού Μετώπου οδηγεί εκτός Ε.Ε. λέει ο Le Maire

Η κρίση στη Γαλλία αλλάζει τη «γεωγραφία» της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News