Business & Finance Δευτέρα 17/06/2024, 20:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρές μεταβολές στις αποδόσεις – Σταθεροποίηση γαλλικών

Ομόλογα: Μικρές μεταβολές στις αποδόσεις – Σταθεροποίηση γαλλικών

Aνέβηκαν ξανά οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σε μία σχετικά ήρεμη συνεδρίαση με οριακές διακυμάνσεις, μετά την έντονη αναστάτωση της Παρασκευής. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης, στο 2,42%, αφότου υποχώρησε 26 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αντίθετα, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς περιορίστηκε ελαφρώς στο 3,16%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ενισχύθηκε οριακά δύο μονάδες βάσης, στο 3,93%. 

Η διαβεβαίωση της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρί Λεπέν ότι δεν θα απομακρύνει τον Μακρόν από το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, δήλωση που λειτούργησε καθησυχαστικά στη γαλλική αγορά κρατικών ομολόγων. 

Πάντως, ο Φίλιπ Λέιν, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, είπε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να παρέμβει στις αγορές καθώς η πρόσφατη αναστάτωση δεν προκάλεσε άτακτες κινήσεις. 

Το spread των γαλλικών 10ετών έναντι των γερμανικών, το οποίο παρακολουθείται στενά από τις αγορές, σταθεροποιήθηκε αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2017 την προηγούμενη εβδομάδα. Το spread διαμορφώθηκε στις 77 μονάδες βάσης, τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα από τα επίπεδα της Παρασκευής, αφού ενισχύθηκε 29 μβ την προηγούμενη εβδομάδα, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2011. 

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών περιορίστηκε έξι μονάδες βάσης, στις 151, αφού αυξηθηκε 23 μβ την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για γενίκευση της κρίσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε στο 3,64% με το spread στις 125 μβ, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,13%. 

 

moneyreview.gr

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News