Business & Finance Δευτέρα 17/06/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Τάση ανάκαμψης στις ευρωαγορές – Αλμα για την Topdanmark

Τάση ανάκαμψης στις ευρωαγορές – Αλμα για την Topdanmark

Ανοδικά άνοιξε η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ισχυρών απωλειών που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με τους επενδυτές να αναμένουν αυτή την εβδομάδα την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,45%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,38% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη κατά 0.9%.

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,6% προσπαθώντας να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος της περασμένης εβδομάδας (έχασε άνω του 6,2%) εν μέσω των ανησυχιών για πιθανή νίκη του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου, μετά την αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών από τον πρόεδρο Emmanuel Macron. 

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν να συνέρχονται από το ισχυρό σοκ των προηγούμενων συνεδριάσεων με την Topdanmark από τη Δανία να σημειώνει άλμα άνω του 20% αφότου η φινλανδική ασφαλιστική εταιρεία Sampo συμφώνησε να εξαγοράσει τη δανέζικη ανταγωνίστριά της σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία σε 33 δισ. κορώνες (4,73 δισ. δολάρια).

Στο μέτωπο των επιτοκίων, οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη, η οποία αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25% με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπει μείωση τον Αύγουστο. Νωρίτερα, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έχασε το στέμμα η Γαλλία – Δεν είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης

Evercore: Διψήφιο ράλι στη Wall Street έως το τέλος του 2024

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News