Business & Finance Κυριακή 16/06/2024, 21:03
ΑΓΟΡΕΣ

Evercore: Διψήφιο ράλι στη Wall Street έως το τέλος του 2024

Ο Julian Emanuel, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας, αύξησε την πρόβλεψή του για το τέλος του έτους για τον δείκτη S&P 500 στις 6.000 μονάδες

Evercore: Διψήφιο ράλι στη Wall Street έως το τέλος του 2024

Με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Evercore ISI προβλέπει άλλο ένα διψήφιο ράλι μέχρι το τέλος του 2024.

Ο Julian Emanuel, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας, αύξησε την πρόβλεψή του για το τέλος του έτους για τον δείκτη S&P 500 στις 6.000 μονάδες, την υψηλότερη μεταξύ των μεγάλων στρατηγικών αναλυτών μετοχών που παρακολουθεί το Bloomberg -και περίπου 10% πάνω από το επίπεδο κλεισίματος του δείκτη την Παρασκευή. Πρόκειται για μια ανατροπή από έναν από τους πιο επιφανείς αναλυτές της Wall Street, ο οποίος προηγουμένως ανέμενε ότι ο δείκτης θα έκλεινε το έτος στις 4.750 μονάδες.

Η αισιοδοξία για την ανθεκτική οικονομία, τη βελτίωση των εταιρικών κερδών και το τέλος του κύκλου σύσφιξης της Federal Reserve έχει ωθήσει τον S&P 500 σε άνοδο 14% φέτος, και ο Emanuel λέει ότι η ύφεση του πληθωρισμού και η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης θα ωθήσουν τις μετοχές ακόμη υψηλότερα. Η νέα εκτίμηση του Emanuel ξεπερνά το επίπεδο των 5.600 μονάδων του David Kostin της Goldman Sachs Group Inc., του Jonathan Golub της UBS Group AG και του Brian Belski της BMO Capital Markets.

«Η πανδημία άλλαξε τα πάντα», έγραψε ο Emanuel σε σημείωμα προς τους πελάτες του την Κυριακή. «Τα κίνητρα ρεκόρ, τα αυξημένα υπόλοιπα μετρητών και η χαμηλή μόχλευση στηρίζουν τον καταναλωτή. Μετά ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη. Σήμερα, οι δυνατότητες του GenAI σε κάθε εργασία και τομέα είναι αυξανόμενες. Το σκηνικό της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, της πρόθεσης της Fed να μειώσει τα επιτόκια και της ανάπτυξης υποστηρίζουν το σενάριο ανάπτυξης».

 

Evercore: Διψήφιο ράλι στη Wall Street έως το τέλος του 2024-1

 

Ο Emanuel αύξησε επίσης την εκτίμησή του για τα κέρδη ανά μετοχή του δείκτη το 2024 και το 2025 στα 238 και 251 δολάρια αντίστοιχα. Τα νέα επίπεδα συνεπάγονται αύξηση των κερδών κατά 8% και 5%, είπε.

Το άλμα του S&P 500 στις 6.000 μονάδες έως τα τέλη Δεκεμβρίου με EPS 238 δολαρίων θα ωθήσει τον πολλαπλασιαστή τιμής προς κέρδη του δείκτη στο 25 στο τέλος, δήλωσε ο Emanuel. Αν και σίγουρα αυξημένος με βάση τα ιστορικά πρότυπα, αυτός ο συντελεστής εξακολουθεί να υπολείπεται του επιπέδου των 28 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της dot-com, δήλωσε ο Emanuel. Βλέπει την πιθανότητα ο δείκτης να φτάσει τις 7.000 μέχρι το τέλος του 2025, πρόσθεσε.

Ενώ η πληθωρικότητα της AI έχει ωθήσει τις αποτιμήσεις «στο ανώτερο δεκατημόριο από το 1960», οι πολλαπλασιαστές τιμής-κερδών του S&P 500 μπορεί να παραμείνουν αυξημένοι για «παρατεταμένες περιόδους», δήλωσε ο Emanuel.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αναβάθμιση από τον Kostin της Goldman την Παρασκευή του στόχου της εταιρείας για το τέλος του έτους για τον S&P 500 για τρίτη φορά, αντανακλώντας τις αισιόδοξες προοπτικές της Wall Street για την αύξηση των κερδών και την αμερικανική οικονομία. Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών της Wall Street, η JPMorgan Chase & Co. έχει τον χαμηλότερο στόχο τέλους έτους για τον S&P 500 στις 4.200 μονάδες, γεγονός που συνεπάγεται πτώση άνω του 20% από το επίπεδο κλεισίματος της Παρασκευής.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά

UBS: Ανεβάζει τον πήχυ για τα χρηματιστήρια – Κέρδη 6% έως τα τέλη του έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News