Business & Finance Παρασκευή 14/06/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ για πέμπτη συνεδρίαση για τον Nasdaq

Wall Street: Ρεκόρ για πέμπτη συνεδρίαση για τον Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, σε αντίθεση με τον S&P 500 που τερμάτισε με οριακή πτώση υπαναχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά του και τον Dow Jones που σημείωσε επίσης οριακή πτώση. 

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,12% για να κλείσει στις 17.688,88 μονάδες. Από την άλλη, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,04% στις 5.431,60 μονάδες, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν κάμψη του καταναλωτικού κλίματος. Ο Dow Jones κατέγραψε επίσης μικρή πτώση 0,15% ή 57,94 μονάδων, για να τερματίσει στις 38.589,16 μονάδες. 

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν έδειξε πτώση τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, περισσότερο απ΄όσο περίμεναν αναλυτές. 

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σε αυτές τις ανοδικές αγορές, υπάρξουν κάποιες ημέρες που οι δείκτες παίρνουν μία ανάσα και οι επενδυτές ρευστοποιούν μέρος των κερδών τους. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογική αυτή η μικρή παύση μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που κατέγραψαν οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 στις τελευταίες συνεδριάσεις στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού», αναφέρει ο Ρος Μέιφιλντ, στρατηγικός αναλυτής της Baird. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με κέρδη 1,6% και 3,2% αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,54%.

Ο πληθωρισμός τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,1%. Την Τετάρτη, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε οριακή αποκλιμάκωση στο 3,3% το Μάιο από 3,4% του Απριλίου. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ο γίγαντας λογισμικού Adobe ενισχύθηκε 14% καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street. Αντίθετα, η μετοχή της Caterpillar οδήγησε σε πτώση τον Dow, ενώ Carnival, Norwegian Cruise Line και United Airlines ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι του S&P 500. Ο ενεργειακός κλάδος κινήθηκε στο «κόκκινο» στη σημερινή συνεδρίαση. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News