Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με οδηγό την Apple

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με οδηγό την Apple

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, καθοδηγούμενοι από την Apple, καθώς η κατασκευάστρια του iPhone εκτινάχθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% κλείνοντας στις 5.375,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 17.343,55 μονάδες με άνοδο 0,88%. Από την άλλη ωστόσο, ο Dow Jones υποχώρησε 120,62 μονάδες ή 0,31% κλείνοντας στις 38.747,42 μονάδες. 

Σήμερα, οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους από τη Nvidia, την πρωταγωνίστρια στην τεχνητή νοημοσύνη, δίδοντας τα σκήπτρα στην Apple, η οποία παρουσίασε μία σειρά από νέες εφαρμογές που αναβαθμίζουν τα iPhones. Η εταιρεία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 7,3%, ενώ αντίθετα η Nvidia απώλεσε 0,7% της αξίας της. 

Οι τράπεζες όμως παρέμειναν υπό πίεση, με γίγαντες όπως η JPMorgan Chase & Co και η Citigroup να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν με τη ζήτηση στην έκδοση 10ετών να είναι ιδιαίτερα ισχυρή – η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2022, ένα μήνα προτού αρχίσει ο κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. 

Εν τω μεταξύ, η Φέντεραλ Ριζέρβ ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή της η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης. Θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια, τα οποία ωστόσο αναμένεται ευρέως να τα διατηρήσει αμετάβλητα, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η συνέντευξη του προέδρου Τζερόμ Πάουελ. Παρότι ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν επιβράδυνση της οικονομίας, οι επενδυτές θεωρούν ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να δώσει κίνητρο στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια εντός του 2024. 

Ο Μάρκο Κολάνοβιτς, στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες μίας επιτοκιακής μείωσης έχουν περιοριστεί μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις θέσεις εργασίας Μαρτίου. 

«Γενικώς, η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για ένα πιο επιθετικό μήνυμα από την Fed, όχι απαραίτητα ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειώσει τα επιτόκια», ανέφερε ο Μπιλ Μερτζ, επικεφαλής του τμήματος έρευνας για τις αγορές κεφαλαίου της US Bank Wealth Management. 

Πριν από τη συνεδρίαση της Fed θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Μαίου. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News