Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 11:36
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυναμώνει η άνοδος – Βλέπει τις 1.470 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυναμώνει η άνοδος – Βλέπει τις 1.470 μονάδες

Ισχυροποιείται η άνοδος των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ασθενούς ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών που παρουσιάζουν µεταβλητότητα, όχι µόνο λόγω των εξελίξεων που προκάλεσαν οι ευρωεκλογές, αλλά και εν αναµονή των στοιχείων για τον πληθωρισµό στη Γερµανία και στις ΗΠΑ την Τετάρτη, ενώ αυξηµένη βαρύτητα θα δοθεί στη συνεδρίαση της Fed την ίδια µέρα.

Στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.471,00 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,83% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,41%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,34% στις 1.329,38  μονάδες με Eurobank να ηγείται των κερδών με 1,25%, την ΕΤΕ να κερδίζει 0,53%, την Πειραιώς να ενισχύεται κατά 0,44%, ενώ οριακή άνοδο καταγράφει η Alpha (0,06%). 

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Coca Cola HBC, Quest Συμμετοχών και της ΔΕΗ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης παραµένει σε φάση πώλησης, έχοντας ωστόσο δώσει σοβαρές ελπίδες αντιστροφής τάσης επιστρέφοντας από τα τοπικά χαµηλά των 1.422 µονάδων, επισηµαίνει η Beta Securities στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής». Η µάχη της ανόδου δεν έχει κερδηθεί ακόµη, αφού η αναγκαία συνθήκη προϋποθέτει ανακατάληψη της αντίστασης των 1.464 µονάδων. Παρ’ όλα αυτά, η πτωτική δυναµική έχει αναχαιτιστεί, το αντίπαλο δέος των αγοραστών δήλωσε «παρών» πολύ πριν από τις 1.400 µονάδες και η προοπτική πλέον αρχίζει να γυρίζει υπέρ των αισιόδοξων.

Μπροστά µας άλλωστε έχουµε τις αποκοπές µερισµάτων που συντηρούν την αγορά, έτσι δύσκολα οι µακροπρόθεσµοι επενδυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε χαµηλά κλεισίµατα της περιόδου, σηµειώνει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Δειλή άνοδος – Ανακάμπτει το Παρίσι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News