Business & Finance Δευτέρα 10/06/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι S&P 500 και Nasdaq

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Νasdaq, καθώς τα κέρδη της Nvidia καθοδήγησαν τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,26% κλείνοντας στις 5.460,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 17.192,53 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 69,05 μονάδων ή 0,18%, στις 38.868,04 μονάδες. 

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε περίπου 1% μετά το σπλιτ της μετοχής της σε ανολογία 10 προς 1, ενώ η μετοχή της Μeta έκανε ράλι 2% ωθώντας τον τεχνολογικό κλάδο του δείκτη S&P 500 σε άνοδο 0,3%. 

Η συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ αλλά και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Μαίου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται την ίδια ημέρα, την Τετάρτη, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις αγορές, ειδικά αφότου τα στοιχεία για την απασχόληση Μαίου την Παρασκευή αύξησαν τις πιθανότητες ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα. 

Οι αγορές προσδοκούν τώρα μία μόνο μείωση των επιτοκίων για φέτος, πιθανόν το Νοέμβριο. Ωστόσο, ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA, σημειώνει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μην γίνει και καμία μείωση. 

Ο Στόβαλ θεωρεί ότι οι αγορές θα ακολουθήσουν στενό πλαίσιο διακύμανσης εφεξής και ότι η απομάκρυνση των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Fed θα τερματίσει την περαιτέρω άνοδο των αγορών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ο ίδιος περιμένει μία ήπια διόρθωση της αγοράς τουλάχιστον 5%. 

Οι επενδυτές προβλέπουν ότι το ράλι της αγοράς θα διευρυνθεί το 2024, με τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης να κλέβουν λίγο από τη δόξα των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, οι μετοχές θα αρχίσουν να κινούνται ολοένα και περισσότερο σε πιο στενό πλαίσιο διακύμανσης, σύμφωνα με αναλυτές. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News