Business & Finance Δευτέρα 10/06/2024, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Πολιτική τρικυμία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Βουτιά για τις γαλλικές τράπεζες

Πολιτική τρικυμία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Βουτιά για τις γαλλικές τράπεζες

Σε ρυθμό ευρωεκλογών κινούνται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία άνοιξαν πτωτικά με μεγαλύτερο βαρίδι τη γαλλική αγορά. 

Οι traders επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών με κεντρικό σημείο την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και την αιφνιδιαστική ανακοίνωση Μακρόν για διεξαγωγή εθνικών εκλογών μετά τη βαριά ήττα στις κάλπες. Μετά τη χθεσινή εξαγγελία του Γάλλου προέδρου, οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών έκαναν κατακόρυφη βουτιά, με την BNP Paribas και τη Societe Generale να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αναλυτικά, ο γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 έπεσε 1,8% στην έναρξη της συνεδρίασης αγγίζοντας χαμηλό τουλάχιστον τριών μηνών, με τις τράπεζες να διολισθαίνουν από 3,8 έως 5,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ ο γερμανικός DAX και ο ισπανικός IBEX υποχώρησαν κατά 0,7% και 1% αντίστοιχα.

Τώρα, οι επενδυτές θα έχουν να επεξεργαστούν και τα επόμενα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία δημοσιεύονται την Τετάρτη, καθώς και την επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Πάντως, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που έδειξε ισχυρότερα αποτελέσματα από το προσδοκώμενο, με τις προσλήψεις και την άνοδο των μισθών να ανακάμπτουν περαιτέρω.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου εξήγγειλε ο Μακρόν

Τα 5 συμπεράσματα των ευρωεκλογών: Άνοδος της άκρας δεξιάς – Χαμένοι οι Πράσινοι

Ευρωεκλογές: Ποιοι εκλέγονται – Εννέα παλιοί και δώδεκα νέοι στα έδρανα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News