Business & Finance Παρασκευή 7/06/2024, 21:59
ΑΓΟΡΕΣ

Δολάριο: Σε υψηλό μηνός, καθώς αργεί η μείωση των επιτοκίων από Fed

Δολάριο: Σε υψηλό μηνός, καθώς αργεί η μείωση των επιτοκίων από Fed

Την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Φεβρουάριο παρουσίασε ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg, καθώς η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας απομακρύνει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ στο άμεσο μέλλον. 

Ο δείκτης ενισχύθηκε περίπου 0,8%, στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός, αφότου τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση Μαίου στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης όχι νωρίτερα από το Δεκέμβριο. 

«Ο Ιούλιος έχει βγει εντελώς από το κάδρο», ανέφερε ο Jayati Bharadwaj, στρατηγικός αναλυτής της TD Securities, αναφερόμενος στην πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Fed. Ο δείκτης δολαρίου θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, εάν απομακρυνθεί και το ενδεχόμενο της μείωσης το Σεπτέμβριο. 

Με την αγορά εργασίας να παραμένει ισχυρή, η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτοκιά της αμετάβλητα τους επόμενους μήνες και αυτό ώθησε το δολάριο στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών. 

Οικονομολόγοι των Citigroup και JPMorgan Chase & Co. απέσυραν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, με τη Citi να βλέπει την πρώτη μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, ενώ η JPMorgan το Νοέμβριο, μετά τις εκλογές. 

Από τα υπόλοιπα νομίσματα, το δολάριο Καναδά υποχώρησε έναντι των υπολοίπων βασικών νομισμάτων, μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα του Καναδά, η οποία άφησε ανοικτή την πόρτα για περαιτέρω μειώσεις. 

Το αμερικανικό δολάριο αναμένεται να παρουσιάσει νέο γύρο ανόδου, με το αγοραστικό ενδιαφέρον υπέρ του δολαρίου να επιστρέφει στην αγορά, ανέφερε ο Γιουσούκε Μιγιάκι, στρατηγικός αναλυτής της Nomura International.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News