Business & Finance Πέμπτη 6/06/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Aνάσα μετά το ράλι – Υποτονική συνεδρίαση εν αναμονή νέων στοιχείων

Wall Street: Aνάσα μετά το ράλι – Υποτονική συνεδρίαση εν αναμονή νέων στοιχείων

Υποτονική ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία πήρε μία ανάσα από τα χθεσινά ρεκόρ και το ράλι του τεχνολογικού κλάδου, εν αναμονή των ιδιαίτερα σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση Μαίου στις ΗΠΑ αύριο Παρασκευή. 

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02% στις 5.352,96 μονάδες, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης άγγιξε ξανά ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 78,84 μονάδες ή 0,20% στις 38.886,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,09% στις 17.173,12 μονάδες.  Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 1% από το ιστορικό υψηλό που άγγιξε στην χθεσινή συνεδρίαση. 

Η Wall Street έχει στραμμένο το βλέμμα της στα στοιχεία για την απασχόληση Μαίου, με τους επενδυτές να αναζητούν κάποιο σήμα εξασθένησης της αγοράς εργασίας, εξέλιξη που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στην Φέντεραλ Ριζέρβ για μειώσεις των επιτοκίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι το Μάιο δημιουργήθηκαν 190.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Επίσης, τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ποσοστό ανεργίας στο 3,9% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet. Εάν το ποσοστό κυμανθεί πράγματι στο 3,9% ή λιγότερο, τότε θα αποδειχθεί ότι διανύουμε την πιο παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανεργίας, κάτω του 4%, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank. 

H ανεργία στις ΗΠΑ παρέμεινε κάτω του 4% επί 27 διαδοχικούς μήνες στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όμως η τελευταία φορά που είχαμε διάρκεια 28 μηνών ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1950. 

«Η αγορά εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν δείχνει τίποτε υφεσιακό», σημειώνει ο Ρος Μέιφιλντ, στρατηγικός αναλυτής της Baird. 

Η Fed συνεδριάζει την επόμενη Τρίτη/Τετάρτη και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκιά της στα ίδια επίπεδα, παρότι έχουν αυξηθεί τα στοιχήματα ότι θα μειώσει τα επιτόκια το Σεπτέμβριο. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News