Business & Finance Τετάρτη 5/06/2024, 21:15
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Ένα «βουνό» νέου χρήματος θα μπει στην αγορά τον Ιούλιο

Goldman Sachs: Ένα «βουνό» νέου χρήματος θα μπει στην αγορά τον Ιούλιο

Ένα «βουνό» από ρευστό από παθητικά κεφάλαια αναμένεται να διοχετευθεί στην αγορά μετοχών στις αρχές Ιουλίου, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για συνέχιση του ράλι στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με τη Goldman Sachs. 

«Το νέο τρίμηνο (τρίτο) ή το δεύτερο εξάμηνο, θα εισρεύσει στην αγορά μετοχών μία τεράστια ποσότητα ρευστού», ανέφερε ο Σκοτ Ράμπνερ, γενικός διευθυντής του τμήματος της Goldman για τις διεθνείς αγορές. 

Επιπλέον, οι τιμές μετοχών θα ευνοηθούν από τις ισχυρές εποχικές τάσεις και την αυξανόμενη δραστηριότητα από μικροεπενδυτές. «Βλέπω δυναμική επιστροφή των μικροεπενδυτών στην αγορά στη διάρκεια του καλοκαιριού, η τάση αυτή θα ξεδιπλωθεί στις αρχές Ιουλίου», συμπλήρωσε. 

Από το 1928, οι πρώτες 15 ημέρες του Ιουλίου αποτελούν την καλύτερη περίοδο διάρκεια δύο εβδομάδων για τις μετοχές, με το ράλι να είθισται να χάνει τη δυναμική του μετά τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Ράμπνερ. Ο δείκτης S&P 500 παραμένει σε θετικό έδαφος τον Ιούλιο επί εννέα συναπτά έτη, με μέση απόδοση 3,7%. Ο Nasdaq παρουσιάζει ακόμη καλύτερη επίδοση τον Ιούλιο, με κέρδη αυτό το μήνα επί 16 συναπτά έτη, με μέση άνοδο 4,6%. 

Goldman Sachs FICC and Equities
Goldman Sachs FICC and EquitiesSource: Goldman Sachs FICC and Equities

Με βάση τους υπολογισμούς του Ράμπνερ, νέο κεφάλαιο μπαίνει στην αγορά κάθε Ιούλιο. Φέτος, υπολογίζονται κεφαλαιακές εισροές της τάξης των 26 δισ. δολαρίων με βάση το διαθέσιμο για επενδύσεις παθητικό ενεργητικό αξίας 29 τρισ.δολαρίων. 

Ο S&P 500 ξεπέρασε ξανά το φράγμα των 5.300 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι κορυφαίες τεχνολογικές του πλανήτη συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την κεκτημένη τους ταχύτητα. Η Nvidia αγγιξε νέο ιστορικό υψηλό και τώρα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο βάρος στο δείκτη S&P 500, της τάξης του 6,6%, ξεπερνώντας το 6,4% της Apple, όχι όμως το 7% της Microsoft. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News