Business & Finance Τετάρτη 5/06/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μάκρο και επιτόκια πίσω από την πτώση των αποδόσεων

Ομόλογα: Μάκρο και επιτόκια πίσω από την πτώση των αποδόσεων

Συνεχίστηκε και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων του ευρώ, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνεται, με την προσοχή όλων στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο Πέμπτη. 

Τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι οι νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν σε χαμηλό τεσσάρωνμηνών, σε μία έδνειξη ότι η οικονομία αποθερμαίνεται, οδηγώντας σε πτώση τις ομολογιακές αποδόσεις. Επίσης, η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα του Καναδά μετά από τέσσερα χρόνια συνέβαλε στη βελτίωση του επενδυτικου κλίματος. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς περιορίστηκε τρεις μονάδες βάσης, στο 2,51%, σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς περιορίστηκε στο 4,28%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,82% με το spread σταθερό στις 130 μονάδες βάσης. Στην ελληνική αγορά, το κόστος δανεισμού στη 10ετία περιορίστηκε ελαφρώς στο 3,54% με το spread στις 101 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία η απόδοση υποχώρησε στο 3,06%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 100 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News